Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη - Covid και Τραμπ σε πρώτο πλάνο

Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη - Covid και Τραμπ σε πρώτο πλάνο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:46 Δημιουργία 14/01/21, 10:44

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στην πανδημία και στην παραπομπή του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 0,29% στις 410,25 μονάδες, με τον τεχνολογικό κλάδο να ηγείται των κερδών με άνοδο 1,6%. Παράλληλα, ο έτερος πανευρωπαϊκός Stoxx 50 κερδίζει 0,42%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX προσθέτει 0,27%, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,22% και ο γαλλικός CAC-40 κερδίζει 0,01%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 σημειώνει άνοδο 0,06%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,02%.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τη συνεχιζόμενη μάχη με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, ωστόσο, η διάθεση εμβολίων σε ολόκληρη την ήπειρο έχει δημιουργήσει ελπίδες ότι έρχεται το τέλος της πανδημίας.

Περισσότερα αισιόδοξα νέα από το μέτωπο του εμβολίου κυκλοφόρησαν την Τετάρτη καθώς τα προκαταρτικά δεδομένα των κλινικών δοκιμών που δημοσιεύθηκαν στο New England Journal of Medicine έδειξαν ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι ασφαλές και φαίνεται να προκάλεσε ανοσοαπόκριση τόσο σε νέους εθελοντές όσο και σε ηλικιωμένους.

Αν σου άρεσε κάνε