Πτωτική τάση στην Ευρώπη την Παρασκευή

Πτωτική τάση στην Ευρώπη την Παρασκευή

ΑΓΟΡΕΣ UPD 19:14 Δημιουργία 22/01/21, 19:04

Απώλειες καταγράφουν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να εστιάζουν στην ανησυχητική εξάπλωση του κορονοϊού.

Στο μέτωπο των εμβολίων, Pfizer και BioNTech συμφώνησαν να προμηθεύσουν με εμβόλια το προγραμμα Covax, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που απευθύνεται σε φτωχές χώρες.

Χθές η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εξακολουθεί να θέτει η πανδημία για οικονομίες και δημόσια υγεία, ενώ επανέλαβε ότι η Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει την διευκολυντική κατεύθυνση στη νομισματική της πολιτική με στόχο τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας και τη σύγκλιση του πληθωρισμού σε επίπεδα κοντά, αλλά κάτω από το 2%, μεσοπρόθεσμα.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της τράπεζας, η Λαγκάρντ ανέφερε ότι η αναζωπύρωση των κρουσμάτων Covid-19 και τα περιοριστικά μέτρα των κυβερνήσεων για τον έλεγχο των μολύνσεων, περιορίζουν σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο γερμανικός δείκτης DAX σημειώνει απώλειες 0,24%, ο δείκτης του Λονδίνου κινείται πτωτικά κατά 0,30% και ο γαλλικός CAC 40 επίσης υποχωρεί κατά 0,56%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης της Ισπανίας υποχωρεί κατά 1,06% και ο δείκτης του Μιλάνου επίσης καταγράφει απώλειες 1,52%.

Πτώση σημειώνει και ο πανευρωπαϊκός δείκτη Stoxx 600 σε ποσοστό 0,57%.

Αν σου άρεσε κάνε