Πτωτικά η Ασία μετά τα μεικτά σινιάλα της Wall

Πτωτικά η Ασία μετά τα μεικτά σινιάλα της Wall

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:37 Δημιουργία 04/02/21, 09:34

Σε πτωτικό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Πέμπτης, μετά το μεικτό κλείσιμο των δεικτών της Wall Street την Τετάρτη που ακολούθησε τα ισχυρά κέρδη των δύο προηγούμενων ημερών.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημείωσε πτώση 1,1% και έκλεισε στις 28.341,95 μονάδες με τις μετοχές εταιρειών του κλάδου των τροφίμων να χάνουν έδαφος. Η Kotobuki Spirits σημείωσε βουτιά 3,9%, η Kameda Seika Co. έχασε 1,8%, ενώ η Nisshin Seifun Group υποχώρησε σε ποσοστό 1,7%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 0,5%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί 0,4% και ο Shenzhen χάνει 0,8%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί 1,35%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 χάνει 0,9%. Οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν 3% τον Δεκέμβριο σε μηνιαία βάση, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών Hyundai Motor kai Kia Motors ενισχύονται μετά από δημοσιεύματα ότι η Apple είναι κοντά σε συμφωνία με τις δύο εταιρείες για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού οχήματος σε εργοστάσιο της Kia στις ΗΠΑ.

Αν σου άρεσε κάνε