Ασιατικές αγορές: «Κόκκινο» με την επιστροφή της Κίνας... μετά την «ανάπαυλα»

Ασιατικές αγορές: «Κόκκινο» με την επιστροφή της Κίνας... μετά την «ανάπαυλα»

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:34 Δημιουργία 18/02/21, 09:31

Στο «κόκκινο» κινούνται οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με την επιστροφή και των κινεζικών αγορών στη διαπραγμάτευση, μετά από μία μακρά περίοδο διακοπής λόγω της αργίας για το σεληνιακό νέο έτος.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει μικρές απώλειες 0,2%, ενώ ο Topix χάνει 1%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει πτώση 1,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai κερδίζει 0,55% και ο Shenzhen υποχωρεί 1,2%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει πτώση 1,5%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε οριακά κέρδη μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ανεργία υποχώρησε στο 6,4% τον Ιανουάριο από 6,6% τον Δεκέμβριο.

Οι απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια ακολουθούν το μικτό κλείσιμο των δεικτών της Wall Street, με τον βιομηχανικό Dow Jones να σημειώνει χθες και νέο ιστορικό υψηλό, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 και ο τεχνολογικός Nasdaq έχασαν έδαφος.

Οι επενδυτές συνεχίζουν παράλληλα να παρακολουθούν την πορεία των τιμών του πετρελαίου, με το Brent να παραμένει κοντά στα 65 δολ. το βαρέλι καθώς οι πολικές θερμοκρασίες στις ΗΠΑ έχουν πλήξει σοβαρά την αμερικανική παραγωγή προκαλώντας μια παγκόσμια κρίση στον εφοδιασμό.

Αν σου άρεσε κάνε