Traders: «Φούσκες»... μεγατόνων bitcoin και αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές

Traders: «Φούσκες»... μεγατόνων bitcoin και αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:12 Δημιουργία 23/02/21, 09:06

Ως... «φούσκες» μεγατόνων βλέπει η πλειονότητα των επενδυτών αφενός το bitcoin κι αφετέρου τις αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Deutsche Bank, που δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου.

Η δημοσκόπηση, η οποία βασίστηκε σε απαντήσεις 627 επαγγελματιών το διάστημα 13 με 15 Ιανουαρίου, διαπιστώνει ότι η μεγάλη πλειονότητα των επενδυτών (89%) πιστεύει ότι κάποιες αγορές βρίσκονται σε περιοχή «φούσκας», σύμφωνα με έρευνα της Deutsche Bank.

Από τις «φούσκες» αυτές οι μεγαλύτερες θεωρούνται το bitcoin και οι αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές.

To bitcoin πρόκειται για πιο ακραία περίπτωση, με τους μισούς ερωτώμενους να κατατάσσουν το κρυπτονόμισμα στο 10 σε μια κλίμακα «φούσκας» από το 1 ως το 10.

Οι αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές κατατάσσονται στη δεύτερη θέση, με σκορ 7,9 στα 10 και το 83% των ερωτηθέντων να τις τοποθετεί πάνω από το 7 στην κλίμακα «φούσκας».

Oι επενδυτές πιστεύουν επίσης ότι το bitcoin και η Tesla είναι πιο πιθανό να χάσουν το μισό της αξίας τους παρά να τη διπλασιάσουν τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με τη Deutsche Bank.

Το bitcoin πραγματοποιεί ξέφρενο ράλι τους τελευταίους μήνες. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο ξεπέρασε τις 50.000 δολάρια προτού καταγράψει σήμερα βουτιά 10%. Από τα χαμηλά του Μαρτίου του 2020 έχει εκτοξευτεί 800%.

Αν σου άρεσε κάνε