Πτώση δίχως «φρένο» στην Ασία

Πτώση δίχως «φρένο» στην Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:32 Δημιουργία 24/02/21, 09:27

Πτώσης συνέχεια… καταγράφεται στα ασιατικά χρηματιστήρια, με την Κίνα να ηγείται των απωλειών στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει στραμμένο στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ που επιχείρησε να αμβλύνει τις ανησυχίες για τα υψηλότερα επιτόκια και τον πληθωρισμό.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε πτώση 1,6% στις 29.671,70 μονάδες, ενώ ο Topix χάνει 1,8%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κατρακυλά 3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite χάνει 2% και ο Shenzhen σημειώνει βουτιά 2,4%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχωρεί σε ποσοστό 2,45%, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημειώνει πτώση 0,9%. Ο δείκτης Straits Times στη Σιγκαπούρη ενισχύεται 1,3%.

Οι απώλειες στην Ασία ακολουθούν το μεικτό κλείσιμο των δεικτών της Wall Street την Τρίτη, με τον βιομηχανικό Dow Jones και τον ευρύτερο S&P 500 να κλείνουν με θετικό πρόσημο επιστρέφοντας από βαριές απώλειες και τον τεχνολογικό Nasdaq να χάνει έδαφος, έχοντας πάντως περιορίσει σημαντικά τις απώλειες του.

Αν σου άρεσε κάνε