Σε αναζήτηση κατεύθυνσης και καταλύτη η Ευρώπη

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης και καταλύτη η Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:03 Δημιουργία 24/02/21, 11:01

Προς αναζήτηση κατεύθυνσης έχουν «βγει» οι ευρωαγορές στη συνεδρίαση της Τετάρτης, επιμένοντας σε μεικτό έδαφος, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ που επιχείρησε να αμβλύνει τις ανησυχίες για τα υψηλότερα επιτόκια και τον πληθωρισμό.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,18% στις 412,07 μονάδες. Παράλληλα, ο έτερος πανευρωπαϊκός Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,08%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,39%, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,63% και ο γαλλικός CAC-40 χάνει 0,03%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 κερδίζει 0,20% και ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο κατά 0,11%.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε χθες ότι η αμερικανική οικονομία "παραμένει ακόμα μακριά από τους στόχους για την απασχόληση και τον πληθωρισμό" και αναμένεται να χρειαστεί ένα χρονικό περιθώριο για να "επιτευχθεί σημαντική πρόοδος". Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι ο πληθωρισμός παραμένει αδύναμος και δεν αναμένονται μεγάλες ή επίμονες πληθωριστικές πιέσεις, αν και η Fed περιμένει μια προσωρινή άνοδο του πληθωρισμού.

Στα μάκρο, το κλίμα στον μεταποιητικό τομέα στη Γαλλία βελτιώθηκε τον Φεβρουάριο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, παρά τους περιορισμούς για τον κορονοϊό.

Τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας εμφάνισαν ότι το κλίμα στη μεταποίηση σημείωσε άνοδο στις 97 μονάδες τον Φεβρουάριο έναντι του αναθεωρημένου επιπέδου των 96 μονάδων τον Ιανουάριο. Τα στοιχεία του Φεβρουαρίου ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων για 99 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε