Τι περιμένουν οι αγορές από τις Κεντρικές Τράπεζες εν μέσω εκτίναξης του 10ετούς αμερικανικού τίτλου

Τι περιμένουν οι αγορές από τις Κεντρικές Τράπεζες εν μέσω εκτίναξης του 10ετούς αμερικανικού τίτλου

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:14 Δημιουργία 01/03/21, 09:00

Στην αντίδραση των κεντρικών τραπεζών ως προς την εκτίναξη των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων είναι στραμμένο το «βλέμμα» των επενδυτών, με φόντο τις αναταραχές που επικράτησαν στα διεθνή ταμπλό την περασμένη εβδομάδα.

Στις πρώτες συναλλαγές του νέου μήνα οι αγορές θα επικεντρωθούν στην πολιτική «απάντηση» μετά την τριπλάσια αύξηση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου στα επίπεδα του περασμένου Αυγούστου.

Οι επενδυτές ανησυχούν για την εκδήλωση πληθωριστικών πιέσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη Fed και άλλες Κεντρικές Τράπεζες σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής τους νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο S&P 500 κατέγραψε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία «βουτιά» από τον Οκτώβριο.

Για τις διαθέσεις της τρέχουσας εβδομάδας, οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι επενδυτές θα στραφούν προς ασφαλέστερα «καταφύγια», περιμένοντας από τον Πάουλε να δώσει το στίγμα των προθέσεων του στην επικείμενη δημόσια ομιλία του, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι αξιωματούχοι.

Την ίδια ώρα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η μεταβλητότητα στα εμπορεύματα είναι το επικρατέστερο σενάριο για την εβδομάδα, που μόλις ξεκίνησε. «Οι αγορές επιχειρούν να ‘μαντέψουν’ τις προθέσεις της ΕΚΤ ως προς τη διαχείριση «καυτών«» ζητημάτων, αμφισβητώντας την ετοιμότητά της όσον αφορά την επίσπευση των αγορών ομολόγων».

Αν σου άρεσε κάνε