Ισχυρή ανάκαμψη στην Ευρώπη

Ισχυρή ανάκαμψη στην Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:32 Δημιουργία 01/03/21, 11:31

Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφουν οι ευρωαγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και του μήνα, με φόντο την πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο της τάξης του 1,53%, με τις μετοχές του κλάδου ταξιδίων και αναψυχής να ηγούνται των κερδών με 2,4%, όλους όμως τους κλαδικούς δείκτες και τα χρηματιστήρια να βρίσκονται σε θετικό έδαφος. Ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx 50, με τα "βαριά χαρτιά" της Ευρωζώνης, κερδίζει 1,38%.

Την ίδια ώρα, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 1,20%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 1,42%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 1,73%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 1,55% και ο ισπανικός IBEX 35 1,46%.

Στο μεταξύ, οι αγορές «βλέπουν» αχτίδα αισιοδοξίας από το μέτωπο των εμβολίων. Μέσα στο Σαββατοκύριακο και μετά την έγκριση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), τα αμερικανικά CDC συνέστησαν ομόφωνα τη χρήση του σκευάσματος για όλους τους πολίτες 18 ετών και άνω.

Η πρώτη παρτίδα εμβολίων της J&J αναμένεται να αρχίσει να διανέμεται άμεσα στις ΗΠΑ, ενώ στις 11 Μαρτίου συνεδριάζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) για την έγκριση του ίδιου εμβολίου για τον χώρο των "27" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν σου άρεσε κάνε