Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:04 Δημιουργία 09/03/21, 10:01
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Τρίτης, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στο οικονομικό πακέτο που προωθείται στις ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έκλεισε με κέρδη 0,47%, με τις μετοχές των ANZ, Commonwealth Bank, Westpac και National Australia Bank να σημειώνουν άνοδο 1,71%, 0,79%, 1,29% και 1,51% αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε κέρδη 0,99%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έχασε 0,67% και ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχωρεί 0,07%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο ο Shanghai composite χάνει 1,82% και ο Shenzhen component υποχωρεί 2,45%

Η απόδοση στο 10ετές των ΗΠΑ έχει σημειώσει άνοδο τις τελευταίες εβδομάδας, εν μέσω αναμονής για το νέο οικονομικό πακέτο στις ΗΠΑ σε συνέχεια της οικονομικής ανάκαμψης στη χώρα. Η απόδοση στο 10ετές των ΗΠΑ ξεκίνησε τη χρονιά κάτω από το 1% και την Τρίτη κινούνταν περίπου στο 1,566%.

Στα μάκρο της ημέρας, ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της ιαπωνικής οικονομίας στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, εξαιτίας της χαμηλότερης του αναμενόμενου εσωτερικής ζήτησης.

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα αναπτύχθηκε 2,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αναφέρουν τα αναθεωρημένα στοιχεία. Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις που ανακοινώθηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου, έκαναν λόγο για ανάπτυξη 3%.

Παράλληλα, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα ενισχύθηκαν τον Φεβρουάριο έναντι του προηγουμένου έτους, όταν η χώρα βρισκόταν στο ζενίθ της κρίσης του κορονοϊού και οι καταναλωτές ήταν μέσα στα σπίτια τους.

Οι πωλήσεις λιανικής των επιβατικών αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο τετραπλασιάστηκαν στα 1,18 εκατ. οχήματα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε η κινεζική ένωση αυτοκινήτων.

Αν σου άρεσε κάνε