Μικρά κέρδη στη Wall, υψηλότερα οι τράπεζες

Μικρά κέρδη στη Wall, υψηλότερα οι τράπεζες

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:17 Δημιουργία 26/03/21, 17:14
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πάνω από 1% τα «χαρτιά» των JP Morgan και Goldman Sachs, στον απόηχο της ανακοίνωσης της Fed ότι οι τράπεζες μπορούν από το τέλος Ιουνίου να ξεκινήσουν και πάλι τις επαναγορές μετοχών και να αυξήσουν τα μερίσματα

Ήπια κέρδη σημειώνουν οι αμερικανικοί δείκτες στο ταμπλό της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 32.752 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,19% υψηλότερα στις 13.002 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,37% στις 3.924 μονάδες.

Στο μεταξύ, οι τραπεζικές μετοχές κινούνται υψηλότερα μετά την ανακοίνωση της Fed ότι οι τράπεζες μπορούν από το τέλος Ιουνίου να ξεκινήσουν και πάλι τις επαναγορές μετοχών και να αυξήσουν τα μερίσματα. «Το τραπεζικό σύστημα συνεχίζει να είναι πυλώνας ισχύος και η επιστροφή στο φυσιολογικό πλαίσιο μετά τα τεστ αντοχής αυτής της χρονιάς θα διατηρήσει την ισχύ αυτή», ανέφερε σε ανακοίνωση η Fed.

Συγκεκριμένα, οι μετοχές των JP Morgan και Goldman Sachs σημειώνουν άνοδο 1%, ενώ η Bank of America καταγράφει κέρδη 1,5%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 3,6% στα 60,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% χαμηλότερα στα 1.723 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,178 δολ./ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε