Στο «πράσινο» η Ασία με τα «μάτια» καρφωμένα στη Nomura

Στο «πράσινο» η Ασία με τα «μάτια» καρφωμένα στη Nomura

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:28 Δημιουργία 30/03/21, 09:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πτώση 1,5% για το «χαρτί», ύστερα από τη χθεσινή «χασούρα» του 16%

Στο «πράσινο» κινούνται οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Τρίτης, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο «χαρτί» της ιαπωνικής Nomura, ύστερα από τη χθεσινή «βουτιά».

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει κέρδη 0,12%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις της Ιαπωνίας υποχώρησαν 1,5% τον Φεβρουάριο από ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη από το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας. Σημειώνεται πως οι μέσες προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πτώση 2,8%, σύμφωνα με το Reuters.

Στα «χαρτιά», η μετοχή της Nomura υποχωρεί άνω του 1,5%, μετά τη «χασούρα» του 16%.

Σημειώνεται πως η Nomura ανακοίνωσε χθες πιθανές ζημιές 2 δισ. δολαρίων στην αμερικανική θυγατρική της, οδηγώντας την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή της Ιαπωνίας και επενδυτική τράπεζα, να μειώσει την έκδοση ομολόγων. Στην ανακοίνωση της η Nomura ανέφερε ότι το πλήγμα των 2 δισ. δολαρίων προέκυψε από συναλλαγές με έναν Αμερικανό πελάτη. Η ανακοίνωση ήρθε μετά από σειρά μπλοκαρίσματος συναλλαγών στις ΗΠΑ, που αφορούσαν στις πωλήσεις συμμετοχών στην Archegos Capital Management, σύμφωνα με το Reuters και το Bloomberg.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite κερδίζει 0,35% και ο Shenzhen component προσθέτει 0,86%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,09%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi ενισχύεται κατά 1,08% ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200, κόντρα στο υπόλοιπο ρεύμα, έκλεισε με απώλειες 0,90%.

Αν σου άρεσε κάνε