Τραπεζική κρίση «ταράζει» την Ασία

Τραπεζική κρίση «ταράζει» την Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:48 Δημιουργία 31/03/21, 09:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας προειδοποίησε για πιθανές ζημιές 300 εκατ. δολ. σε σχέση με έναν πελάτη της στις ΗΠΑ, ένα πλήγμα που συνδέεται με την Archegos

Στο «κόκκινο» κινούνται οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Τετάρτης, με το βλέμμα παραμένει καρφωμένο στην κρίση της Archegos Capital Management.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει πτώση 0,6% στις 29.261,62 μονάδες.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας προειδοποίησε για πιθανές ζημιές της τάξης των 300 εκατ. δολ. σε σχέση με έναν πελάτη της στις ΗΠΑ, ένα πλήγμα που συνδέεται με την Archegos, σύμφωνα με το Bloomberg.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει πτώση 0,4%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,55%.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα έδειξαν ότι η δραστηριότητα των εργοστασίων ανέκαμψε τον Μάρτιο από το χαμηλό τριών μηνών του προηγούμενου μήνα, αντλώντας ώθηση από την αύξηση των εξαγωγών.

Ειδικότερα, ο μηνιαίος δείκτης για τον μεταποιητικό κλάδο της κινεζικής στατιστικής υπηρεσίας ενισχύθηκε στις 51,9 μονάδες από 50,6 μονάδες το Φεβρουάριο. Μετρήσεις πάνω από το 50 δείχνουν επέκταση της δραστηριότητας.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 0,7%. Οι δείκτες υποχωρούν σε Σιγκαπούρη, Ταϊβάν και Ινδονησία.

Αν σου άρεσε κάνε