Κέρδη μέσω μάκρο στα ασιατικά ταμπλό

Κέρδη μέσω μάκρο στα ασιατικά ταμπλό

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:08 Δημιουργία 01/04/21, 09:15
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις στην Ιαπωνία επέστρεψαν στα προ πανδημίας επίπεδα

Κέρδη καταγράφονται στα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Πέμπτης, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία οικονομικά στοιχεία από την περιοχή.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 0,7% στις 29.388,87 μονάδες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η εμπιστοσύνη στις μεταποιητικές επιχειρήσεις της χώρας επέστρεψε στα επίπεδα πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης για την εμπιστοσύνη στον κλάδο της μεταποίησης σκαρφάλωσε στις 5 μονάδες τον Μάρτιο από -10 τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία από την τριμηνιαία έρευνα της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 1,2%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει μικρά κέρδη 0,4%, ενώ ο Shenzhen κερδίζει 0,8%.

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα υποχώρησε τον Μάρτιο, εμφανίζοντας τον βραδύτερο ρυθμό επέκτασης τους τελευταίους 11 μήνες, σύμφωνα με έρευνα που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Caixin PMI υποχώρησε στις 50,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα από 50,9 μονάδες το Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσαν η Caixin Media Co. και η Markit.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 0,7%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 0,6%.

Αν σου άρεσε κάνε