Δίχως προσανατολισμό οι ασιατικές αγορές

Δίχως προσανατολισμό οι ασιατικές αγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:59 Δημιουργία 06/04/21, 09:57
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μετά τα χθεσινά ρεκόρ στη Wall Street

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Τρίτης, μετά τα νέα ιστορικά υψηλά που «χτύπησαν» οι δείκτες Dow και S&P 500.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει απώλειες 1,30% ενώ στη Νότια Κορέα, ο Kospi, ενισχύεται σε ποσοστό 0,21%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite υποχωρεί 0,16% και ο Shenzhen component χάνει 0,36%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 προσθέτει 0,97%. Σημειώνεται πως οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ είναι κλειστές λόγω αργίας.

Στα μάκρο, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε την πολιτική της αμετάβλητη μετά από την επιβράδυνση της πώλησης ομολόγων παγκοσμίως και καθώς η επίδραση των χαμηλών επιτοκίων σε επίπεδο-ρεκόρ στις αγορές assets έρχεται στο επίκεντρο.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας, Philip Lowe και το Δ.Σ. του, διατήρησαν το επιτόκιο και τον τριετή στόχο της απόφασης στο 0,10% ενώ δεν έκαναν αλλαγές στο πρόγραμμα ομολόγων με τη μεγαλύτερη διάρκεια.

Εν τω μεταξύ, σε υψηλό τριών μηνών διαμορφώθηκε ο ΡΜΙ υπηρεσιών στην Κίνα τον Μάρτιο, καθώς μειώθηκαν τα κρούσματα του κορονοϊού τον χειμώνα.

Συγκεκριμένα, ο PMI υπηρεσιών της Caixin σημείωσε άνοδο στις 54,3 μονάδες τον Μάρτιο έναντι του χαμηλού 10 μηνών του Φεβρουαρίου των 51,5 μονάδων, ανέφερε η Caixin και η IHS Markit.

Οι συνολικές νέες παραγγελίες, κυρίως λόγω της ισχυρής εγχώριας ζήτησης, αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό του τριμήνου. Στο μεταξύ, ο υποδείκτης των νέων παραγγελιών για εξαγωγές παρέμεινε σε επίπεδο ύφεσης (κάτω από τις 50 μονάδες) για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καθώς η πανδημία συνέχισε να πιέζει τις παραγγελίες του εξωτερικού.

Ο υποδείκτης που μετρά την απασχόληση αυξήθηκε τον Μάρτιο και επέστρεψε σε αναπτυξιακό επίπεδο μετά από τη συρρίκνωση του Φεβρουαρίου.

Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας εν μέσω ελπίδων για ανάκαμψη από την πανδημία, ανέφερε η Caixin.

Αν σου άρεσε κάνε