Moody's: «Βιώσιμο» το ελληνικό χρέος μακροπρόθεσμα

Moody's: «Βιώσιμο» το ελληνικό χρέος μακροπρόθεσμα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:31 Δημιουργία 08/04/21, 16:27
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Πρόκληση» το πως η χώρα θα χρηματοδοτήσει μόνη της το χρέος της - «Βιώσιμο», ακόμη κι αν τα επιτόκια αυξηθούν, σύμφωνα με τον ESM

Το μήνυμα πως το ελληνικό χρέος θα παραμείνει «βιώσιμο», εξέπεμψε ο Κόλιν Έλις, chief credit officer για την περιοχή Ευρώπης- Μέσης Ανατολής στον οίκο Moody’s, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, με θέμα «Ελλάδα: 200 χρόνια οικονομικής επιβίωσης».

Ο ίδιος τόνισε, πάντως, ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει μόνη της το χρέος της, αποτελεί μία μακροπρόθεσμη πρόκληση, αφού σήμερα η στήριξη της Ε.Ε. βοηθάει τα μέγιστα.

«Αυτό που έχουμε δει και έχει σημασία είναι ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας είναι πρόθυμοι να αναδιαρθρώνουν το ελληνικό χρέος χωρίς να ζητούν τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα», σημείωσε.

«Αναγνωρίζουμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα και θεωρούμε πως αν όλοι συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά το ελληνικό χρέος θα είναι και θα παραμένει βιώσιμο», υπογράμμισε ο ίδιος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε νωρίτερα και ο Ρολφ Στράουχ, επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, σημειώνοντας πως η ευρωπαϊκή στήριξη, το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων και η ισχυρή δημοσιονομική θέση που είχε η Ελλάδα πριν ξεσπάσει η πανδημία καθιστούν διαχειρίσιμο το ελληνικό χρέος. Μάλιστα εξέφρασε τη εκτίμηση ότι το ελληνικό χρέος θα παραμείνει βιώσιμο ακόμη και εάν τα επιτόκια αυξηθούν.

Αν σου άρεσε κάνε