Αρνητικά vibes από Ασία σε Ευρώπη - Πτωτικά οι αγορές μετά τα ιστορικά υψηλά

Αρνητικά vibes από Ασία σε Ευρώπη - Πτωτικά οι αγορές μετά τα ιστορικά υψηλά

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:04 Δημιουργία 12/04/21, 11:01
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Οι επενδυτές «διαβάζουν» τις εγγυήσεις Πάουελ για διατήρηση της νομισματικής πολιτικής της Fed αμετάβλητη φέτος

Στα βήματα της Ασίας και η Ευρώπη στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τις αγορές να κινούνται σε πτωτικό έδαφος, ύστερα από τα ιστορικά υψηλά που «άγγιξαν» πολλοί κλάδοι κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DΑΧ υποχωρεί κατά 0,03%, ο δείκτης του Λονδίνου Ftse 100 κινείται πτωτικά κατά 0,55% και ο γαλλικός CAC 40 επίσης καταγράφει πτώση κατά 0,17%.

Την ίδια ώρα, στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης της Ισπανίας υποχωρεί κατά 0,48% και ο δείκτης του Μιλάνου καταγράφει πτώση 0,05%.

Παράλληλα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 επίσης κινείται πτωτικά κατά 0,11%.

Οι επενδυτές «διαβάζουν» τις δηλώσεις Πάουελ για τη νομισματική πολιτική της Fed.

«Νομίζω ότι είναι πολύ απίθανο να αυξήσουμε τα επιτόκια φέτος», δήλωσε ο επικεφαλής της Τράπεζας σε χθεσινή του συνέντευξη, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC. «Είμαι σε θέση να εγγυηθώ ότι η Fed θα κάνει ό, τι μπορεί για να στηρίξει την οικονομία για όσο διάστημα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η ανάκαμψη", πρόσθεσε. Αυτή η υποστήριξη περιλαμβάνει σχεδόν μηδενικά βραχυπρόθεσμα επιτόκια και αγορές ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων σε μηνιαία βάση, μετά από μια απότομη ανάκαμψη από την πτώση της δραστηριότητας μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου 2020».

Αν σου άρεσε κάνε