«Πράσινη» η Ασία - Ξεχωρίζει το «χαρτί» της Alibaba μετά το χθεσινό «άλμα»

«Πράσινη» η Ασία - Ξεχωρίζει το «χαρτί» της Alibaba μετά το χθεσινό «άλμα»

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:43 Δημιουργία 13/04/21, 09:39
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Απώλειες χθες στη Wall, κέρδη το πρωί στην Ασία - Απογοήτευσαν τα κινεζικά μάκρο για τις εξαγωγές - Πάνω κατά 2% η μετοχή της Alibaba - Τα σχέδια της θυγατρικής, Ant Group

Στο «πράσινο» κινούνται οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Τρίτης, παρά τις απώλειες στο αμερικανικό ταμπλό χθες.

Ειδικότερα, στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 κερδίζει 0,77% ενώ στη Νότια Κορέα, ο Kospi προσθέτει 1,03%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite χάνει 0,53% και ο Shenzhen component ενισχύεται σε ποσοστό 0,20%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang seng κερδίζει 0,60%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημειώνει κέρδη 0,04%.

Στα «χαρτιά», η μετοχή της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει άνοδο περίπου 2%, μετά το χθεσινό άλμα άνω του 6%.

Η Ant Group, θυγατρική εταιρεία του κινεζικού ομίλου Alibaba, θα προχωρήσει σε ευρεία αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της και θα μετεξελιχθεί σε χρηματοοικονομική εταιρεία συμμετοχών, στο πλαίσιο ευθυγράμμισής της με τους νέους κανόνες που υιοθετεί η Κίνα για τον έλεγχο των διαδικτυακών κολοσσών.

Στα μάκρο, με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν αυξήθηκαν οι εξαγωγές της Κίνας τον Μάρτιο, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν επίσης περισσότερο από τις εκτιμήσεις.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 30,6% έναντι του προηγουμένου έτους τον Μάρτιο, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 40%, ύστερα από την αύξηση κατά 60,6% στην περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

Αν σου άρεσε κάνε