Τεχνολογικά κέρδη στα ασιατικά ταμπλό

Τεχνολογικά κέρδη στα ασιατικά ταμπλό

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:46 Δημιουργία 14/04/21, 09:44
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Άνοδος πάνω από 1% για τον Hang Seng, αφότου 12 τεχνολογικές εισηγμένες σηματοδότησαν τη συμμόρφωσή τους με τους αντιμονοπωλιακούς νόμους

Τεχνολογικά κέρδη καταγράφονται στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις μετοχές του κλάδου στο Χονγκ Κονγκ να «οδηγούν» και το υπόλοιπο ταμπλό στο «πράσινο».

Ειδικότερα, ο ιαπωνικός Nikkei 225 έχασε 0,44% ενώ στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 1,29%.

Οι μετοχές κινεζικών τεχνολογικών εταιρειών, εισηγμένων στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ανέκαμψαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς 12 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Baidu (+3,02%), JD.com (+2,35%) και Meituan (+4.42%), σηματοδότησαν τη συμμόρφωσή τους με τους αντιμονοπωλιακούς νόμους.

Την ίδια ώρα, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite κερδίζει 0,49% και ο Shenzhen component προσθέτει 1,67% ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 0,42%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,66%.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης της Σιγκαπούρης υποχώρησε 0,3%, παρά τα θετικά στοιχεία για την οικονομία της χώρας.

Η οικονομία της Σιγκαπούρης επέστρεψε σε ανάπτυξη για πρώτη φορά από το δ΄ τρίμηνο του 2019, καθώς η επέκταση των βιομηχανιών παραγωγής αγαθών και μεταποίησης κατά το πρώτο τρίμηνο, αντιστάθμισε τη συρρίκνωση στους κλάδους των κατασκευών και παροχής υπηρεσιών.

Το ΑΕΠ της χώρας έτρεξε με ρυθμό 0,2% στην περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Στο δ΄ τρίμηνο του 2020 είχε σημειωθεί ύφεση 2,4%. Οι βιομηχανίες παραγωγής αγαθών αναπτύχθηκαν 3,3% στο α΄ τρίμηνο σε σχέση με την ανάπτυξη 3,9% στο δ΄ τρίμηνο. Η μεταποίηση αναπτύχθηκε 7,5%, μετά και από την ανάπτυξη 10,3% στο δ΄ τρίμηνο. Στο τρίμηνο, το ΑΕΠ αναπτύχθηκε 2% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση.

Αν σου άρεσε κάνε