Κέρδη στα ευρωπαϊκά ταμπλό - Fed και αποτελέσματα στο επίκεντρο

Κέρδη στα ευρωπαϊκά ταμπλό - Fed και αποτελέσματα στο επίκεντρο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:14 Δημιουργία 29/04/21, 11:12
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Οι αγορές «διαβάζουν» την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της, υποδηλώνοντας παράλληλα ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή στάσης

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι ευρωαγορές, «διαβάζοντας» τις ανακοινώσεις της Fed, η οποία διατήρησε τα επιτόκια κοντά στο μηδέν, κι εστιάζοντας στα εταιρικά αποτελέσματα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DAX καταγράφει άνοδο κατά 0,03%, ο δείκτης της Γαλλίας CAC 40 ενισχύεται κατά 0,53% και ο δείκτης του Λονδίνου επίσης κινείται ανοδικά κατά 0,63%.

Την ίδια ώρα, στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης της Ισπανίας κερδίζει 0,49% και ο δείκτης του Μιλάνου 0,14%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται ανοδικά κατά 0,35%.

Η Federal Reserve αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της, υποδηλώνοντας παράλληλα ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή στάσης παρά τη βελτίωση που εμφανίζει η οικονομία και την άνοδο που καταγράφει ο πληθωρισμός. Στη δήλωση πολιτικής που ακολούθησε τη συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς, η Fed αναφέρει ότι "εν μέσω της προόδου στο μέτωπο των εμβολιασμών και της ισχυρής πολιτικής στήριξης, οι δείκτες της οικονομικής δραστηριότητας και της απασχόλησης έχουν ενισχυθεί" τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις της ημέρας, η Deutsche Lufthansa ανακοίνωσε πως αναμένει σημαντική ανάκαμψη στην ταξιδιωτική κίνηση στο β΄ εξάμηνο του έτους, μετά από τις μικρότερες ζημιές στο α΄ τρίμηνο. "Ως αποτέλεσμα της προόδου των εμβολιασμών και της περαιτέρω διαθεσιμότητας και της αυξημένης αποδοχής στις δυνατότητες τεστ, η εταιρεία αναμένει σημαντική ανάκαμψη της αγοράς στο β΄ εξάμηνο του έτους”, τόνισε η γερμανική αεροπορική. Στο β΄ τρίμηνο ωστόσο, η ζήτηση θα ανακάμψει σταδιακά μόνο.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σε ανοδικό έδαφος κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια στον απόηχο της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Κογκρέσο για ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα επενδύει στην εκπαίδευση, την παιδική φροντίδα και άλλες δημόσιες υπηρεσίες δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Αν σου άρεσε κάνε