Ανοδικά με όχημα τα εταιρικά αποτελέσματα η Ασία

Ανοδικά με όχημα τα εταιρικά αποτελέσματα η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:42 Δημιουργία 06/05/21, 09:39
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η ιαπωνική αγορά άντλησε ανοδική ώθηση από τα σχόλια των αξιωματούχων της Bank of Japan, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητα τους να ενισχύσουν την οικονομία με μέτρα τόνωσης, εάν χρειαστεί

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Πέμπτης, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να αντλούν ώθηση από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα για το α' τρίμηνο.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει άνοδο 1,8% στις 29.331,37 μονάδες.

Η ιαπωνική αγορά άντλησε ανοδική ώθηση από τα σχόλια των αξιωματούχων της Bank of Japan, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητα τους να ενισχύσουν την οικονομία με μέτρα τόνωσης, εάν χρειαστεί.

Στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της τράπεζας τον Μάρτιο οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο αρνητικός αντίκτυπος της COVID-19 στις παγκόσμιες οικονομίες φαίνεται να υποχωρεί.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κερδίζει 0,55%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύεται σε ποσοστό 0,8%, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 χάνει 0,5%

Οι επενδυτές παραμένουν προσηλωμένοι τις τελευταίες εβδομάδες στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, οι οποίες στο μεγαλύτερο τους μέρος αποδείχθηκαν καλύτερες των εκτιμήσεων των αναλυτών. Πάνω από τις μισές επιχειρήσεις του δείκτη S&P 500 έχουν ανακοινώσει τα οικονομικά τους μεγέθη για το πρώτο τρίμηνο μέχρι σήμερα, εμφανίζοντας μέση αύξηση κερδών 54%, σύμφωνα με την FactSet.

Αν σου άρεσε κάνε