Ασιατικές αγορές: Στο «πράσινο» μόνο η ηπειρωτική Κίνα - «Χασούρα«» 3% για Nikkei

Ασιατικές αγορές: Στο «πράσινο» μόνο η ηπειρωτική Κίνα - «Χασούρα«» 3% για Nikkei

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:30 Δημιουργία 11/05/21, 09:26
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Βουτιά» για τις κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες, με τις μετοχές των Meituan και Tencent να υποχωρούν 5,40% και 1,68%, αντίστοιχα

Μόνο η ηπειρωτική Κίνα κινείται στο «πράσινο», με το υπόλοιπο ταμπλό στο «κόκκινο», στις συναλλαγές της Τετάρτης, με φόντο τη χθεσινή εικόνα στη Wall Street.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο δείκτης του Ταϊβάν ηγείται των απωλειών με πτώση 3,79%. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημειώνει απώλειες 3,11% και στη Νότια Κορέα ο Kospi χάνει 1,20%.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 υποχωρεί 0,96%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng διολισθαίνει 1,67% ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, οι Shanghai και Shenzhen σημειώνουν άνοδο 0,56% και 0,25% αντίστοιχα.

«Βουτιά» σημειώνουν οι κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες, με τις μετοχές των Meituan και Tencent να υποχωρούν 5,40% και 1,68%, αντίστοιχα%.

Στα μάκρο της ημέρας, την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τριών ετών κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Κίνα τον Απρίλιο, κυρίως λόγω της ραγδαίας αύξησης του κόστους για τα μέταλλα, το πετρέλαιο και άλλα υλικά.

Ο δείκτης σημείωσε άνοδο 6,8% τον Απρίλιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, έναντι της ανόδου 4,4% τον Μάρτιο.

Τα στοιχεία ήταν τα υψηλότερα από τον Οκτώβριο του 2017, όταν ο δείκτης είχε σημειώσει άνοδο 6,9%, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για άνοδο 6,5%.

Οι τιμές στον τομέα της παραγωγής συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά εν μέσω αύξησης των διεθνών τιμών εμπορευμάτων.

Σε μηνιαία βάση ο κινεζικός ΡΡΙ σημείωσε άνοδο 0,9% τον Απρίλιο έναντι του Μαρτίου, ενώ η τιμή των μέσων παραγωγής αυξήθηκε 9,1%.

Στο μεταξύ, ο πληθωρισμός στην Κίνα σημείωσε άνοδο 0,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος τον Απρίλιο, σε σχέση με την άνοδο 0,4% τον Μάρτιο.

Τα στοιχεία ήταν αντίστοιχα των εκτιμήσεων.

Αν σου άρεσε κάνε