Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές - Νέα «βουτιά» στην Ταϊβάν

Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές - Νέα «βουτιά» στην Ταϊβάν

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:48 Δημιουργία 12/05/21, 09:00
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Χασούρα» άνω του 10% για τη μετοχή της Nissan

Μεικτές τάσεις καταγράφονται στα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τετάρτης, με τις αγορές στην Ταϊβάν να κάνουν νέα «βουτιά».

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Taiwan Weighted διολίσθησε 4,11%. Ο υπουργός Υγείας της χώρας δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ταϊβάν ενδέχεται να αυξήσει το επίπεδο συναγερμού Covid-19 τις "ερχόμενες μέρες" καθώς καταγράφηκαν έξι νέα κρούσματα κορονοϊού χωρίς σαφή πηγή μόλυνσης. Μέχρι στιγμής η χώρα είχε κρατήσει υπό έλεγχο την πανδημία.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 έχασε 1,59% με τη μετοχή της Nissan να κατρακυλά άνω του 10%. Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι ετήσιες λειτουργικές ζημίες για το έτος χρήσης που έληξε στις 31 Μαρτίου αυξήθηκαν στα 150,65 δισεκατομμύρια γιεν (1,38 δισεκατομμύρια δολάρια) από το έλλειμμα 40 δισεκατομμυρίων γιεν τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με το Reuters. Πτώση σημείωσαν οι μετοχές και των υπόλοιπων αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ιαπωνία με εξαίρεση την Toyota Motor, η μετοχή της οποίας σημείωσε άνοδο άνω του 2%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi υποχωρεί 1,52% ενώ στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κερδίζει 0,39%. Στην ηπειρωτική Κίνα, οι Shanghai composite και Shenzhen component προσθέτουν 0,53% και 0,25% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έχασε 0,73%.

Αν σου άρεσε κάνε