Ασιατικές αγορές: Άλμα για τον δείκτη της Ταϊβάν

Ασιατικές αγορές: Άλμα για τον δείκτη της Ταϊβάν

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:04 Δημιουργία 18/05/21, 09:29
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κέρδη 2,16% και για τον Nikkei στο Τόκιο

Άλμα κάνει ο δείκτης της Ταιβάν στις συναλλαγές της Τρίτης στα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τη χθεσινή «βουτιά», ενώ γενικότερα επικρατεί θετικό κλίμα στα ασιατικά ταμπλό.

Πιο αναλυτικά, ο Taiwan Weighted σημειώνει "άλμα" 5,16%, μετά τη χθεσινή πτώση σχεδόν κατά 3% εν μέσω φόβων για αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 κερδίζει 2,16%. Σημειώνεται πως η οικονομία της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε 5,1% την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου σε ετήσια βάση, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, το ΑΕΠ την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου υποχώρησε 1,3% από τρίμηνο σε τρίμηνο, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προσδοκίες σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 1,2%.

Εν τω μεταξύ, στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng προσθέτει 1,45%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,10% και ο Shenzhen component υποχωρεί 0,17%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi κερδίζει 1,21% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει άνοδο 0,66%. Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Reserve Bank of Australia που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη έδειξαν ότι το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας δεν βλέπει άνοδο των επιτοκίων "έως το 2024 το νωρίτερο".

Αν σου άρεσε κάνε