Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη

Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:21 Δημιουργία 18/05/21, 10:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στις επάλξεις τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη χθεσινή βουτιά

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές στη συνεδρίαση της Τρίτης, καταγράφοντας ανάκαμψη από τη χθεσινή βουτιά.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,75% στις 445,61 μονάδες, με τον κλάδο πρώτων υλών να ηγείται των κερδών με άνοδο 1,6%. Παράλληλα, ο έτερος πανευρωπαϊκός Stoxx 50 κερδίζει 0,60%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX προσθέτει 0,48%, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 0,66% και ο γαλλικός CAC-40 κερδίζει 0,47%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 σημειώνει άνοδο 0,61% και ο ιταλικός FTSE MIB προσθέτει 0,78%.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Imperial Brands ανακοίνωσε υψηλότερες πωλήσεις στο α΄ εξάμηνο, καθώς η εταιρεία καπνού επωφελήθηκε από την αύξηση της χρήσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, και δήλωσε πως ήταν σε τροχιά για να πετύχει τους ετήσιους στόχους. Η εταιρεία που παρασκευάζει τα τσιγάρα Gauloises Blondes και Winston, ανακοίνωσε οργανικά προσαρμοσμένα έσοδα α΄ εξαμήνου στα 3,57 δισ. στερλίνες (5,06 δισ. δολάρια), υψηλότερα 3,5% σε ετήσια βάση, σε σταθερό νόμισμα για το εξάμηνο μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Παράλληλα, πτώση 1,2% κατέγραψαν τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone, και διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο σημείο των εκτιμήσεων και χαμηλότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές. Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα EBITDA 14,4 δισ. ευρώ και έσοδα 43,8 δισ. ευρώ, χαμηλότερα 2,6% για το έτος.

Στα μάκρο, νέα πτώση σημείωσε το ποσοστό της ανεργίας στη Βρετανία για άλλη μια φορά, και διαμορφώθηκε στο 4,8% στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου, σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα βρισκόταν σε αυστηρό lockdown, και οι προσλήψεις αυξήθηκαν περαιτέρω τον Απρίλιο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν η ανεργία να παραμείνει στο 4,9%.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των ενημερωμένων στοιχείων για το ΑΕΠ α' τριμήνου της ευρωζώνης.

Αν σου άρεσε κάνε