Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές λόγω Ιαπωνίας και Β. Κορέας

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές λόγω Ιαπωνίας και Β. Κορέας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:13 Δημιουργία 16/05/18, 09:08

Έντονη μεταβλητότητα σημειώνεται στα ασιατικά χρηματιστήρια για τη μέση της εβδομάδας, με τα στοιχεία για την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας αλλά και τις προειδοποιήσεις της Βόρειας Κορέας κατά των ΗΠΑ να «βγάζουν» έντονο προβληματισμό στους επενδυτές.

Η κυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν πείλησε σήμερα να ακυρώσει τη σύνοδο κορυφής που σχεδιάζεται να διεξαχθεί τη 12η Ιουνίου με τη συμμετοχή του ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν και του ροέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εάν η Ουάσινγκτον συνεχίσει να αξιώνει από την Πιονγιάνκ να προχωρήσει στην καταστροφή των πυρηνικών της όπλων χωρίς αντάλλαγμα.

«Αν η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου συνεχίσει να «μας σπρώχνει στον τοίχο και να απαιτεί μονομερώς να εγκαταλείψουμε το πυρηνικό μας οπλοστάσιο, δεν θα έχουμε πλέον κανένα ενδιαφέρον για συνομιλίες και θα πρέπει να επανεξετάσουμε εάν θα δεχθούμε να συμμετάσχουμε στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ», δήλωσε ο Βορειοκορεάτης πρώτος υφυπουργός Εξωτερικών Κιμ Κιέ Γκουάν, μετέδωσε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Nikkei στο Τόκιο έκλεισε την Τετάρτη με απώλειες 0,38% στις 22.731 μονάδες και ο Kospi στη Σεούλ ενισχύεται 0,20% στις 2.463 μονάδες.

Στην Αυστραλία ο ASX ανεβαίνει 0,35% στις 6.119 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κερδίζει 0,08% στις 31.177 μονάδες και στη Σαγκάη ο Shanghai Composite γράφει απώλειες 0,12% στις 3.188 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, το ΑΕΠ της Ιαπωνίας μειώθηκε κατά 0,6% σε τριμηνιαίο επίπεδο για το α' τρίμηνο του 2018, για πρώτη φορά από τα τέλη του 2015 και καθώς οι επενδυτές ανέμεναν πως η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα σημειώσει οριακή ανάπτυξη 0,1% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2017.

Αν σου άρεσε κάνε