Η τουρκική λίρα έχει χάσει 15% από την αρχή του 2018

Η τουρκική λίρα έχει χάσει 15% από την αρχή του 2018

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:59 Δημιουργία 16/05/18, 13:50

Νέα δραματική μείωσε κατέγραψε μέσα στην εβδομάδα η τουρκική λίρα στις αγορές συναλλάγματος, εν μέσω των πιέσεων που δέχεται η οικονομία της χώρας από τις διεθνείς αγορές, φτάνοντας απώλειες έως και 15,4% έναντι του δολαρίου.

Σημειώνεται πως οι απώλειες που έχει σημείωσε το νόμισμα από την αρχή του έτους μέχρι και τα μέσα Μαΐου έχουν ξεπεράσει το 15%.

Για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση η κεντρική τράπεζα της χώρας, αναφέροντας πως «η Κεντρική Τράπεζα και η Δημοκρατία της Τουρκίας παρακολουθούν στενά τις διακυμάνσεις στις αγορές. Τα απαραίτητα βήματα θα γίνουν, εξετάζοντας επίσης την επίπτωση αυτών των εξελίξεων στον πληθωρισμό», πρόσθεσε.

Ο διοικητής της τράπεζας Μουράτ Κεντίκαγια θα έχει συνομιλίες με τον Ταγίπ Ερντογάν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος μόλις ο Τούρκος πρόεδρος επιστρέψει από το Λονδίνο όπου βρίσκεται στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης που μεταδίδει το Reuters.

Η συνάντηση έρχεται αφότου η τουρκική λίρα «χτύπησε» νέο ιστορικό χαμηλό σε σχέση με το δολάριο. Βρέθηκε στις 4,5 λίρες ανά δολάριο. Στο άκουσμα της είδησης, η λίρα ενισχύεται ελαφρώς, στις 4,4065 λίρες ανά δολάριο.

Το κρατικό κανάλι TRT Haber σημείωσε ότι ο Υπουργός Οικονομικών Νατσί Αγκμπάλ ήταν επίσης στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Αν σου άρεσε κάνε