Οριακά κέρδη για τις ευρωαγορές, σε μια «γεμάτη» Πέμπτη

Οριακά κέρδη για τις ευρωαγορές, σε μια «γεμάτη» Πέμπτη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:36 Δημιουργία 17/05/18, 10:31

Κινήσεις νευρικότητας καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για το άνοιγμα της Πέμπτης, με τους επενδυτές να έχουν «γεμάτο» πρόγραμμα για την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Αρχικά, η προσοχή στρέφεται στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και στις αποφάσεις που θα ληφθούν αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της Ένωσης απέναντι στο Ιράν και τη στάση που θα κρατήσουν οι Βρυξέλλες προς τις ΗΠΑ σχετικά με την εντεινόμενη κόντρα με την Τεχεράνη.

Στην Ιταλία αναμένεται «λευκός καπνός» για το σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ του Κινήματος Πέντε Αστέρων και της ακροδεξιάς Λέγκας, με τους ηγέτες των δύο κομμάτων Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι να έχουν συνάντηση στη Ρώμη προκειμένου να ολοκληρώσουν τη συμφωνία για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης.

Ακόμα, προβληματισμός επικρατεί και τις εμπορικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Κίνα καθώς συνεχίζεται η επίσκεψη του ανώτατου οικονομικού συμβούλου του Πεκίνο, Λιού Χε στην Ουάσινγκτον.

Τέλος, με ενφιαφέρον καταγράφονται και οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στην κίνηση των δεικτών, στο Λονδίνο ο FTSE κερδίζει 0,02% στις 7.735 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,03% στις 12.992 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC ενισχύεται 0,18% στις 5.557 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης ο MIB στο Μιλάνο γράφει άνοδο 0,70% στις 23.889 μονάδες, σε μια κίνηση που έρχεται ως αναμενόμενη μετά τις απώλειες που σημειώθηκαν χθες. O IBEX στη Μαδρίτη κερδίζει 0,21% στις 10.133 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,07% στις 393.48 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε