Προς αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο «έδειξε» η Fed

Προς αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο «έδειξε» η Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 21:43 Δημιουργία 30/05/18, 21:37

Προς αύξηση των βασικών επιτοκίων μέσα στο Ιούνιο «έδειξε» η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), όπως προκύπτει από την τελευταία έκθεση «Beige Book» που δόθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη Fed, τα αμερικανικά εργοστάσια αύξησαν την παραγωγή το Μάιο παρά τις ανησυχίες για το ξέσπασμα ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου, αλλά οι αδύναμες καταναλωτικές δαπάνες κράτησαν την ανάπτυξη της οικονομίας σε μέτριο ρυθμό

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ υπογραμμίζει ότι καταγράφηκε ισχυρή παραγωγή στα μέταλλα, τα βαρέα μηχανήματα και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

«Η μεταποίηση ανέβασε ταχύτητα» σημειώνει η Fed στην έκθεση. Περισσότερες από τις μισές περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας εμφάνισαν άνοδο στη βιομηχανική δραστηριότητα.

Οι περιφέρειες της Fed κατέγραψαν ήπια προς μέτρια ανάπτυξη στην απασχόληση, ενώ οι αυξήσεις στους μισθούς ήταν μέτριες. Οι τιμές για αγαθά και υπηρεσίες σημείωσαν «ήπια» άνοδο στις περισσότερες περιοχές.

Συνολικά, η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με «ήπιο προς μέτριο ρυθμό», ενώ το outlook για τις 12 περιοχές που καλύπτει η μελέτη, «παραμένει θετικό», αν και υπάρχουν έντονες ανησυχίες για την εμπορική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ οι οικονομικές επιδόσεις της εξεταζόμενης περιόδου χαρακτηρίζονται «καλές».

Αν σου άρεσε κάνε