«Neutral» η Alpha Finance για τις ελληνικές τράπεζες

«Neutral» η Alpha Finance για τις ελληνικές τράπεζες

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:30 Δημιουργία 07/06/18, 14:27

Παραμένει «neutral» η Alpha Finance για τις ελληνικές τράπεζες, επικαλούμενη την πτώση 6% για τις μετοχές του κλάδου.

Παράλληλα, επισημαίνει την έλλειψη καταλυτών, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναβάθμιση της αξιολόγησή της, αναμένοντας ότι οι πιέσεις στα καθαρά έσοδα από τόκους θα φέρουν «μαζεμένα» καθαρά κέρδη και απόδοση ιδίων κεφαλαίων τα επόμενα χρόνια.

Η Alpha Finance αναπροσαρμόζει σε χαμηλότερα επίπεδα τις τιμές-στόχους για Τράπεζα Πειραιώς κι Εθνική, ενώ ανεβάζει τον πήχη για την Eurobank.

Ειδικότερα, ο νέος στόχος για τη Eurobank διαμορφώνεται στα 1,05 από 1,01 ευρώ, ενώ για την Εθνική η νέα τιμή-στόχος είναι στα 0,34 από 0,40 ευρώ. Στα 3,5 από 4,38 ευρώ θέτει η χρηματιστηριακή για τον τίτλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, οι χαμηλότερες τιμές-στόχοι αντανακλούν τις υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων και τις εκτιμήσεις για χαμηλότερα κέρδη, ενώ για τη Eurobank η αύξηση της τιμής αντανακλά την εκτίμηση της χρηματιστηριακής για υψηλότερη απόδοση ιδίων κεφαλαίων μακροπρόθεσμα.

Για την Εθνική, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι υποαποδίδει έναντι των υπόλοιπων τραπεζών κατά 5%, προσθέτοντας ότι τα καλύτερα χαρακτηριστικά της τράπεζας αντανακλώνται ήδη στην αποτίμησή της.

Όσον αφορά στην Πειραιώς, σημειώνει ότι ενώ είναι ένα ενδιαφέρον στοίχημα αναδιάρθρωσης, τα εκτελεστικά ρίσκα είναι μεγάλα, η αναμενόμενη απόδοση ιδίων κεφαλαίων είναι χαμηλή και το βαρίδι των CoCos είναι ακόμη εκεί.

Σε σχέση με τη Eurobank, η Alpha Finance σημειώνει ότι ενώ λειτουργικά έχει επιδείξει καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες, δεν προσφέρει συγκριτικό πλεονέκτημα σε όρους αποτίμησης.

Αν σου άρεσε κάνε