Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει ακριβής χρόνος εξόδου στις αγορές

Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει ακριβής χρόνος εξόδου στις αγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:22 Δημιουργία 07/06/18, 17:14

«Δεν ξέρω, δεν απαντώ» είναι το σχόλιο της κυβέρνησης όσον αφορά την αναβολή των σχεδίων της για την έκδοση ομολόγου πριν τη λήξη του ελληνικού προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο.

«Η Ελλάδα δεν έχει πάρει αποφάσεις για τον ακριβή χρόνο νέας ομολογιακής έκδοσης», ανέφεραν αξιωματούχοι, αφότου το Reuters μετέδωσε ότι η Αθήνα μεταθέτει κατά λίγους μήνες τα σχέδιά της για έξοδο στις αγορές λόγω του πολιτικού κινδύνου στην Ιταλία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη, κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν στο πρακτορείο ότι η Αθήνα επιθυμούσε να προχωρήσει σε ομολογιακή έκδοση πριν τη λήξη του προγράμματος στήριξης τον Αύγουστο.

Όμως, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι εξαιτίας της αναταραχής που προκλήθηκε στις αγορές λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Ιταλία, το σχέδιο αυτό μάλλον θα πρέπει να περιμένει έως το φθινόπωρο, όταν η Ελλάδα, όπως ελπίζει, θα έχει επίσης εξασφαλίσει επιπλέον ελάφρυνση χρέους.

Αργότερα την Τετάρτη αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών τον οποίο επικαλείται το Reuters, είπε πως, για να λάβει κανείς απόφαση για αναβολή, «πρέπει προηγουμένως να έχει υπάρξει απόφαση για μια έκδοση ομολόγου (και) τέτοια απόφαση δεν ελήφθη ποτέ».

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, οι κυβερνήσεις ποτέ δεν ανακοινώνουν προκαταβολικά τον ακριβή χρόνο έκδοσης ενός ομολόγου.

«Φυσικά, το σχέδιο είναι να εκδώσουμε ένα 10ετές ομόλογο κάποια χρονική στιγμή, αλλά θα πρέπει να αξιολογηθούν οι συνθήκες στις αγορές, δεν κάνει κανείς σχέδια δύο ή τρεις μήνες πριν. Έτσι δεν υπήρχε κάτι ώστε να αναβληθεί», ανέφερε άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Αν σου άρεσε κάνε