Κέρδη και τροχιά ανάκαμψης στις ασιατικές αγορές

Κέρδη και τροχιά ανάκαμψης στις ασιατικές αγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:11 Δημιουργία 12/06/18, 09:09

Η είδηση για την «φανταστική πρόοδο», που επετεύχθη στις συνομιλίες Τραμπ- Κιμ, έθεσε σε σταθερή τροχιά ανάκαμψης τους δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων, οι οποίοι νωρίτερα αμφιταλαντεύονταν ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες.

Τα κέρδη, ωστόσο, είναι εξαιρετικά περιορισμένα, καθώς οι επενδυτές προτιμούν να κρατήσουν «μικρό καλάθι» έως ότου γίνουν περισσότερα γνωστά για τη συμφωνία, που θα υπογράψουν οι δύο ηγέτες.

Στις 8:50 ώρα Ελλάδος ο Nikkei 225 στο Τόκιο καταγράφει άνοδο 0,45%. Στη Σανγκάη ο Σύνθετος Δείκτης ενισχύεται 0,5%, ενώ κέρδη 0,38% εμφανίζει και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Στη Σεούλ ο Kospi παραμένει εν πολλοίς αμετάβλητος σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης συνεδρίασης.

Την ίδια ώρα στην αγορά συναλλάγματος οι επενδυτές καταφεύγουν στο αμερικανικό δολάριο και όχι στα παραδοσιακά καταφύγια, όπως το ιαπωνικό γιεν και το ελβετικό φράγκο. Το αμερικανικό νόμισμα κινείται σε υψηλά τριών εβδομάδων έναντι του ιαπωνικού.

Στην αγορά πετρελαίου έχουμε σταθεροποίηση, με την τιμή του μπρεντ να παραμένει αμετάβλητη στα 76,5 δολάρια το βαρέλι και την τιμή του αμερικανικού αργού να ενισχύεται ελαφρά (+0,2%) στα 66,24 δολάρια το βαρέλι.

Αν σου άρεσε κάνε