«Τρενάκι του τρόμου» θυμίζουν οι αποδόσεις των ομολόγων

«Τρενάκι του τρόμου» θυμίζουν οι αποδόσεις των ομολόγων

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:31 Δημιουργία 14/06/18, 12:23

Ρόλερ κόστερ εξακολουθεί να θυμίζει η εγχώρια αγορά ομολόγων, με την ισχυρή μεταβλητότητα που καταγράφεται στις αποδόσεις, να «φρενάρει» επ' αόριστον την έξοδο στις αγορές πριν τη λήξη του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο.

Στις συναλλαγές της Πέμπτης, οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν πάρει και πάλι την ανιούσα, κινούμενες στα επίπεδα άνω του 4,5%.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η εγχώρια αγορά ομολόγων δέχεται ισχυρές πιέσεις τόσο από τις εσωτερικές εξελίξεις όσο και από το διεθνές «μέτωπο».

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το «βλέμμα» στη σημερινή συνεδρίαση της EKT, η οποία εκτιμάται πως ενδέχεται να βάλει «πάγο» στο QE. Την ίδια ώρα, μεγάλα είναι τα «απόνερα» από το ισχυρό sell off, που σημειώθηκε στα αμερικανικά ομόλογα, στον απόηχο των αποφάσεων της Fed.

Πιο αναλυτικά, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,640% με άνοδο 1,6% από χθες, ενώ η απόδοση του 5ετούς σκαρφαλώνει στο 3,912% με άνοδο 1,75%.

Από την κυβέρνηση επιχειρούν με επικοινωνιακούς ελιγμούς να «καλύψουν» το γεγονός πως δεν τους βγαίνει το «χαρτί» της έκδοσης ομολόγου πριν τον Αύγουστο, καθώς και ότι οι υψηλές αποδόσεις επιβεβαιώνουν την εικόνα μίας πολύ «εύθραυστης» αγοράς μπροστά στις όποιες ραγδαίες εξελίξεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Αν σου άρεσε κάνε