Ομόλογα: Ούτε το χρέος ούτε η S&P έκαναν τη διαφορά...

Ομόλογα: Ούτε το χρέος ούτε η S&P έκαναν τη διαφορά...

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:58 Δημιουργία 26/06/18, 12:52

Δεν φαίνεται να «πείθονται» οι επενδυτές ούτε από τη συμφωνία, που επετεύχθη για το χρέος στο πρόσφατο Eurogroup, ούτε από τη χθεσινή «συγκρατημένη» - μόλις κατά μία βαθμίδα - αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης S&P.

Ενδεικτική η εικόνα τόσο στην εγχώρια αγορά ομολόγων όσο και στη Λεωφόρο Αθηνών. Στη μία επικρατούν μεν πτωτικές τάσεις, οι οποίες ωστόσο διατηρούνται σε «απαγορευτικά» επίπεδα για την έξοδο στις αγορές, στην άλλη λείπουν τα «καύσιμα» για το κάτι παραπάνω.

Στα ομόλογα, οι επιδόσεις στη 10ετία διατηρούνται πάνω από το 4% και συγκεκριμένα στο 4,095,%, υποχωρώντας κατά 1,13%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαΐου, ενώ στο 3,281% διαμορφώνεται η απόδοση του 5ετούς, σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 1,03%.

Με μία δεύτερη «ανάγνωση», την οποία, όπως φαίνεται, κάνουν οι επενδυτές, η Ελλάδα δεν έχει κερδίσει κάτι το ουσιώδες από τη συμφωνία στο Λουξεμβούργο, καθώς αν και οι πληρωμές για τα δάνεια του EFSF μετατίθενται χρονικά, εντούτοις μακροπρόθεσμα το χρέος εξακολουθεί να παραμένει μη βιώσιμο, αγγίζοντας «ταβάνι».

Σαφώς, το κλίμα στα ομόλογα δεν παρουσιάζει καμία αξιοσημείωτη αλλαγή και εν μέσω εισαγόμενων πιέσεων, γεγονός που αποδεικνύει,πάντως, ότι η εγχώρια αγορά είναι «εύθραυστη» μπροστά στις διεθνείς προκλήσεις λόγω έλλειψης σημαντικών, εσωτερικών καταλυτών.

Αν σου άρεσε κάνε