Και πάλι στον «αέρα» η Wall Street λόγω του εμπορικού πολέμου

Και πάλι στον «αέρα» η Wall Street λόγω του εμπορικού πολέμου

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:51 Δημιουργία 28/06/18, 16:49

Με μικρές διακυμάνσεις ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές επιχειρούν να αξιολογήσουν τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, με τις ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ με την Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην έχουν υποχωρήσει στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο, με ενδιαφέρον αναμένονται τα όσα θα αποφασίσουν οι ηγέτες της ΕΕ κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, Παρασκευή.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί 0,18% στις 24.070 μονάδες.

Ο S&P 500 χάνει 0,01% στις 2.698 μονάδες.

Ο Nasdaq πέφτει 0,04% στις 7.440 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, κατώτερα των αρχικών μετρήσεων είναι τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, με το υπουργείο Εμπορίου της χώρας να ανακοινώνει σήμερα πως η αμερικανική οικονομία «έτρεξε» με ρυθμό 2% έναντι 2,2% που ήταν η προκαταρκτική μέτρηση.

To τέταρτο τρίμηνο του 2017 η οικονομία είχε αναπτυχθεί με ρυθμό 2,9% το τέταρτο τρίμηνο.

Ωστόσο για το δεύτερο τρίμηνο οι αναλυτές προβλέπουν ότι η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί σημαντικά, με τους πιο αισιόδοξους να αναμένουν αύξηση του ΑΕΠ ακόμα και κατά 5,3%.

Εξάλλου, τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 9.000 σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, στις 227.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 23 Ιουνίου.

Οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 220.000 αιτήσεις.

Αυτές οι εκτιμήσεις είναι ασταθείς και συχνά αναθεωρούνται καθώς περισσότερα στοιχεία γίνονται διαθέσιμα.

Τον τελευταίο μήνα, τα επιδόματα ανεργίας αυξάνονται κατά μέσο κατά 1.000. επίσης, ο κινητός μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων υποδηλώνει ότι οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας παραμένουν εξαιρετικά χαμηλά.

Αν σου άρεσε κάνε