Προειδοποιήσεις από τον Ντράγκι για τις οικονομικές πολιτικές των ΗΠΑ

Προειδοποιήσεις από τον Ντράγκι για τις οικονομικές πολιτικές των ΗΠΑ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:40 Δημιουργία 09/07/18, 16:31

Σήμα για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει για την ευρωπαϊκή οικονομία ο προστατευτισμός που εφαρμόζει ο Ντόναλτ Τραμπ στις ΗΠΑ έστειλε τη Δευτέρα ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως σημείωσε ο Ιταλός τραπεζίτης, «τα βασικά σημεία για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι σταθερά, αλλά τα ρίσκα που υπάρχουν σχετίζονται κυρίως με την αύξηση του προστατευτισμού».

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης, ο κ. Ντράγκι υποστήριξε πως «στo επερχόμενο χρονικό διάστημα, κατά τις διαβουλεύσεις για μια κοινή ευρωπαϊκή ασφάλιση καταθέσεων, δεν πρέπει να μας κρατήσει πίσω η διάκριση ανάμεσα στη μείωση του ρίσκου και στο διαμοιρασμό του ρίσκου».

Ο ίδιος τόνισε πως οι τράπεζες έχουν ήδη προχωρήσει σε μια σημαντική εξυγίανση των ισολογισμών τους και ένας διαμοιρασμός του ρίσκου τώρα θα βοηθούσε στην μείωση του, καθώς θα οδηγούσε σε μια πιο συντεταγμένες και γρήγορες τραπεζικές εκκαθαρίσεις.

Αν σου άρεσε κάνε