Ταραχή στη Wall Street εν μέσω της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου

Ταραχή στη Wall Street εν μέσω της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:51 Δημιουργία 11/07/18, 16:45

Με αρνητικά πρόσημα ξεκίνησαν τα οι δείκτες της Wall Street τις συνεδριάσεις της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για την περαιτέρω κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, έπειτα και από τις νέες απειλές μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Πέρα από το «μέτωπο» ΗΠΑ - Κίνας για τους δασμούς, οι αναλυτές κοιτάνε και προς τις Βρυξέλλες για τα όσα θα πει και θα συμφωνήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ μαζί με τους Ευρωπαίους ηγέτες στην ετήσια Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο.

Εξάλλου, με εδιαφέρον αναμένονται και οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων α' εξαμήνου που συνεχίζονται και σήμερα.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,57% στις 24.781 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,51% στις 2.779 μονάδες.

Ο Nasdaq πέφτει 0,57% στις 7.715 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκε 0,3% τον Ιούνιο σε σχέση με το περασμένο έτος, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Ο δομικός PPI, χωρίς τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, σημείωσε άνοδο 0,3% τον Ιούνιο, ενώ ο δείκτης χωρίς τις τιμές των τροφίμων, της ενέργειας και των εμπορικών υπηρεσιών, σημείωσε επίσης άνοδο 0,3%.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο των τιμών 0,2% συνολικά και των δομικών τιμών επίσης κατά 0,2%.

Σε σχέση με το περασμένο έτος, οι τιμές παραγωγού σημείωσαν άνοδο 3,4% τον Ιούνιο, που αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό από το Νοέμβριο του 2011.

Οι δομικές τιμές, εκτός τροφίμων και ενέργειας, αυξήθηκαν 2,8% ενώ οι τιμές εκτός τροφίμων, ενέργειας και εμπορικών υπηρεσιών, ενισχύθηκαν 2,7%.

Αν σου άρεσε κάνε