Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street για την Πέμπτη

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street για την Πέμπτη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:42 Δημιουργία 12/07/18, 16:39

Με θετικά πρόσημα ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης οι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, σε μια προσπάθεια των επενδυτών να ανακάμψουν μετά από τις απώλειες που κατέγραψαν χθες.

Παρά το αισιόδοξο κλίμα, παραμένουν οι φόβοι για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας - ΕΕ, ενώ η προσοχή έχει αρχίσει να στρέφεται και στη συνάντηση που θα έχει στο Ελσίνκι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ με τον Βλάντιμιρ Πούτιν στις 16 Ιουλίου.

Εξάλλου, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων για το α' εξάμηνο.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,67% στις 24.870 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,41% στις 2.785 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,55% στις 7.759 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών τον Ιούνιο, λαμβάνοντας ώθηση από την περαιτέρω άνοδο στις τιμές της βενζίνης.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,1% τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Μάιο, ενώ διαμορφώθηκε 2,9% υψηλότερα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2017. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από το Φεβρουάριο του 2012.

Τον Μάιο ο ετήσιος πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 2,9%.

Ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε στο 2,3% από 2,2% προηγουμένως. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων 18 μηνών.

Αν σου άρεσε κάνε