Δεν «σιγοντάρουν» την έξοδο τα ομόλογα

Δεν «σιγοντάρουν» την έξοδο τα ομόλογα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:43 Δημιουργία 17/07/18, 13:40

Στο Μέγαρο Μαξίμου δημιουργούν κλίμα εξόδου στις αγορές πριν το ορόσημο της 21ης Αυγούστου, ωστόσο η αγορά δεν «σιγοντάρει».

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει κάτω από το 4%, εντούτοις εξακολουθούν να παραμένουν «απαγορευτικές» για την επόμενη έκδοση, 10ετούς αυτή τη φορά, στα τέλη του Ιουλίου, την οποία λέγεται πως σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Οικονομικοί αναλυτές τονίζουν δε πως αν το ελληνικό 10ετές δεν πέσει κάτω από το 3,5%, τα πλάνα του ΥΠΟΙΚ είναι δύσκολο να βγουν.

Σήμερα, Τρίτη η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,840%, σημειώνοντας πτώση 0,29%. Εξακολουθεί να κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Μαϊου, αλλά και πολύ μακριά από το χαμηλό 12ετίας, όπου είχε βρεθεί στο τέλος του περασμένου Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, οριακή άνοδο καταγράφει η απόδοση του 5ετούς, το οποίο διαπραγματεύεται στο 2,951%.

Παράγοντες της αγοράς, πάντως, επισημαίνουν πως αν και συναντήσεις που είχαν στις ΗΠΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιώργος Χουλιαράκης και ο Δημήτρης Τσάκωνας με 25 funds, ήταν παραγωγικές, ωστόσο οι επενδυτές διακατέχονται από επιφυλακτικότητα σχετικά με τη λεγόμενη «καθαρή έξοδο» και την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα μετά την 21η Αυγούστου, όπως διαμηνύουν στην Ηρώδου Αττικού σε πανηγυρικούς τόνους.

Αν σου άρεσε κάνε