ΗΠΑ: Σε νέα αύξηση των επιτοκίων «έδειξε» ο πρόεδρος της Fed

ΗΠΑ: Σε νέα αύξηση των επιτοκίων «έδειξε» ο πρόεδρος της Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:49 Δημιουργία 17/07/18, 17:17

Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα πρέπει να συνεχίσει την πολιτική βαθμιαίας αύξηση των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων της το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ μιλώντας στην Τραπεζική Επιτροπή του Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον.

«Τα εισερχόμενα στοιχεία δείχνουν ότι παράλληλα με την ισχυρή αγορά εργασίας, η οικονομία των ΗΠΑ έχει αναπτυχθεί με σταθερό ρυθμό μέχρι στιγμής φέτος» ανέφερε ο Αμερικανός αξιωματούχος, για να προσθέσει πως «ο καλύτερος τρόπος να κινηθούμε προς τα μπροστά είναι να συνεχίσουμε να αυξάνουμε σταδιακά τα επιτόκια».

Αυτά τα βήματα αντικατοπτρίζουν τις ισχυρές επιδόσεις της οικονομίας και αποσκοπούν στο να βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί, εξήγησε.

Ο επικεφαλής της Fed έκανε μία πολύ σύντομη αναφορά σε θέματα εμπορικής πολιτικής, λέγοντας ότι «είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί» η έκβαση των τρεχουσών συζητήσεων.

Ο κ. Πάουελ επισήμανε πως η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2018, λαμβάνοντας ώθηση από τα «εύρωστα κέρδη στην απασχόληση, την άνοδο των εισοδημάτων και την αισιοδοξία μεταξύ των νοικοκυριών». Επισήμανε πως δημιουργούνται κατά μέσο όρο 215.000 θέσεις εργασίας κάθε μήνα το πρώτο εξάμηνο κάθε έτους.

«Το ποσοστό της ανεργίας είναι χαμηλό και αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω. Οι Αμερικανοί που θέλουν θέσεις εργασίας έχουν μια καλή ευκαιρία να τις βρουν. Επιπλέον, οι μισθοί αυξάνονται ελαφρώς ταχύτερα από ότι έκαναν μερικά χρόνια πριν» ανέφερε.

Αν σου άρεσε κάνε