Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:12 Δημιουργία 19/07/18, 11:37

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους και σήμερα στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,22% στις 386,19 μονάδες με τις μετοχές του κλάδου των ΜΜΕ να σημειώνουν μέχρι στιγμής τη χειρότερη επίδοση υποχωρώντας σχεδόν κατά 1%.

Ειδικότερα η Publicis σημείωσε βουτιά 9% μετά την ανακοίνωση ότι αναμένει πτώση στις πωλήσεις του β' τριμήνου. Την ίδια στιγμή η μετοχή της Unilever υποχωρεί οριακά μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που απογοήτευσαν τους αναλυτές.

Στις επιμέρους αγορές ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί οριακά 0.09%, ο γαλλικός CAC χάνει 0,44% και ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,37%. Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται οριακά κατά 0,06%, ο πορτογαλικός PSI 20 υποχωρεί κατά 0,22% και ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,15%.

Στις άλλες επιχειρηματικές ειδήσεις, η Ryanair την επόμενη εβδομάδα θα έρθει αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία της. Την απεργιακή κινητοποίηση κήρυξαν τα μέλη των πληρωμάτων καμπίνας, καθώς η κρίση των των εργασιακών σχέσεων στην εταιρεία κλιμακώνεται. Στο πλαίσιο αυτό η αεροπορική ανακοίνωσε χθες ότι τουλάχιστον το το 12% των πτήσεων της θα ακυρωθούν στις 25 και 26 Ιουλίου.

Η ιρλανδέζικη αεροπορική εταιρεία υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της ότι αναμένει να διαταραχτούν τα ταξιδιωτικά σχέδια περίπου 50.000 πελατών της που ταξιδεύουν προς και από το Βέλγιο, την Πορτογαλία και την Ισπανία, καθώς θα ακυρωθούν έως και 300 πτήσεις κάθε μέρα.

Αν σου άρεσε κάνε