Με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο η Wall Street

Με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο η Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:42 Δημιουργία 31/07/18, 16:40

Με θετικά πρόσημα ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Τρίτης οι δείκτες της Wall Street, με τις μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών εταιριών να σημειώνουν άνοδο και να ωθούν προς τα πάνω το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Πέρα από τις εταιρικές ανακοινώσεις, οι αναλυτές περιμένουν νεότερα και από τη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), που ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow κερδίζει 0,36% στις 25.397 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,42% στις 2.814 μονάδες.

Ο Nasdaq γράφει άνοδο 0,50% στις 7.668 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, οι αποζημιώσεις για τους Αμερικανούς εργαζόμενους αυξήθηκαν σε σταθερή τροχιά στο β΄ τρίμηνο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση σχεδόν σε μια δεκαετία.

Ο δείκτης κόστους απασχόλησης σημείωσε άνοδο 0,6% στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Η αύξηση του β΄ τριμήνου είναι χαμηλότερη του 0,8% που παρατηρήθηκε στο α΄ τρίμηνο και ήταν χαμηλότερη των προσδοκιών.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο του δείκτη κατά 0,7%.

Ωστόσο, ο δείκτης για τις συνολικές αποζημιώσεις και ο δείκτης για μισθούς, αυξήθηκαν 2,8% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, γεγονός που σηματοδοτεί την ισχυρότερη άνοδο από το γ΄ τρίμηνο του 2008.

Οι μισθοί και οι αποδοχές, που αντιστοιχούν στο 70% της συνολικής αποζημίωσης, αυξήθηκαν 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η αύξηση των μισθών, που ήταν επίμονα υποτονική μετά από την ύφεση του 2007-2009, έχει ανεβάσει ρυθμούς καθώς η αγορά εργασίας έχει γίνει πιο σφιχτή και οι εργοδότες έχουν αυξήσει τους μισθούς για να προσελκύσουν εργαζόμενους.

Αν σου άρεσε κάνε