Μεταξύ «κόκκινου» και «πράσινου» οι ασιατικές αγορές

Μεταξύ «κόκκινου» και «πράσινου» οι ασιατικές αγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:03 Δημιουργία 01/08/18, 09:57

Μεταξύ «κόκκινου» και «πράσινου» κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Από τη μία, η βελτίωση του κλίματος στη Wall Street και τα ισχυρά αποτελέσματα της Apple έδωσαν ώθηση στους δείκτες, από την άλλη, οι πληροφορίες περί αμερικανικών δασμών σε κινεζικά προϊόντα επανέφεραν ανησυχίες στα χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,86%, ο Hang Seng καταγράφει πτώση 0,31%, ο Shanghai υποχωρεί 0,71%, ο Sensex σημειώνει πτώση 0,33%, και ο Straits Times στη Σιγκαπούρη σημείωσε άνοδο 0,34%.

Στο Τόκιο, ο δείκτης τερμάτισε σε ανοδικό έδαφος, καθώς η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε χθες την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε 0,4%, αν και οι προμηθευτές της Apple, όπως η Samsung και η LG Innotek, παρέδωσαν μέρος των κερδών τους. Η Foxconn σημείωσε άνοδο μεγαλύτερη του 1%.

Αρνητικές τάσεις επικρατούν στις κινεζικές αγορές, μετά από δημοσίευμα που κάνει λόγο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ επεξεργάζεται το ενδεχόμενο επιβολής δασμών 25% αντί για 10%, σε κινεζικά αγαθά 200 δισ. δολαρίων.

Αν σου άρεσε κάνε