Αμετάβλητα τα επιτόκια της Fed - Προς νέες αλλαγές μέσα στο 2018

Αμετάβλητα τα επιτόκια της Fed - Προς νέες αλλαγές μέσα στο 2018

ΑΓΟΡΕΣ UPD 21:16 Δημιουργία 01/08/18, 21:09

Όπως αναμενόταν από τους αναλυτές, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed0 διατήρησε την Τετάρτη τα επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδα του 1,75 με 2%, αλλά τόνισε ότι η αμερικανική οικονομία ισχυροποιείται, παραμένοντας σε τροχιά αύξησης του κόστους δανεισμού τον Σεπτέμβριο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης, η Fed αναφέρει πως η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας συνεχίζει να αυξάνεται με ισχυρό ρυθμό και η αγορά εργασίας ενισχύεται, ενώ ο πληθωρισμός παραμένει κοντά στο στόχο του 2%.

«Τα κέρδη στην αγορά εργασίας είναι ισχυρά κατά μέσο όρο τους τελευταίους μήνες και η ανεργία έχει μείνει χαμηλή. Οι δαπάνες των νοικοκυριών και οι πάγιες επενδύσεις των επιχειρήσεων έχουν καταγράψει ισχυρή ανάπτυξη» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Fed.

Οι αξιωματούχοι της τράπεζας αναμένουν αυτή τη στιγμή ότι θα υπάρξουν δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων ως το τέλος του έτους, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις τέσσερις.

Στην ανακοίνωση της Τετάρτης η Fed δεν κάνει καμία αναφορά στις δημοσιονομικές και εμπορικές πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ, ενώ επιμένει ότι τα ρίσκα στο outlook είναι «ισορροπημένα».

Αν σου άρεσε κάνε