«Βαβέλ» η BoJ για το στόχο της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου

«Βαβέλ» η BoJ για το στόχο της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:37 Δημιουργία 08/08/18, 09:15

Εσωτερικές διαφωνίες στην Τράπεζα της Ιαπωνίας για το στόχο της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου αποκαλύπτουν τα πρακτικά, που είδαν την Τετάρτη το φως της δημοσιότητας.

«Είναι σκόπιμο να έχουμε κατά νου ότι οι μακροχρόνιες αποδόσεις ίσως κινηθούν ανοδικά και πτωτικά, σε διπλάσιο εύρος από το περίπου συν-πλην 0,1%», ανέφερε μέλος του ΔΣ της Τράπεζας.

Το σχόλιο αυτό ήταν ευθυγραμμισμένο με τις δηλώσεις του διοικητή της κεντρικής τράπεζας, Haruhiko Kuroda, ότι η Τράπεζα θα επέτρεπε στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου να αυξηθεί μέχρι 0,2%.

Ωστόσο, στη σχετική ανακοίνωση η BoJ ανέφερε ότι «οι αποδόσεις ίσως κινηθούν ανοδικά και πτωτικά σε κάποιο εύρος, κάτι που εξαρτάται από τις εξελίξεις στις τιμές και στην οικονομική δραστηριότητα».

Με βάση, πάντως, το summary της συνεδρίασης, άλλο μέλος δήλωσε ότι η απόδοση του 10ετούς θα μπορούσε να κινηθεί ανοδικά και πτωτικά κατά 0,23%, ενώ ένα άλλο επεσήμανε ως εάν επιτραπεί ένα μεγαλύτερο εύρος, ίσως οδηγήσει σε αύξηση των πραγματικών επιτοκίων και σε αποδυνάμωση των τιμών.

Αν σου άρεσε κάνε