Ισχυρές πιέσεις στα ασιατικά ταμπλό λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών

Ισχυρές πιέσεις στα ασιατικά ταμπλό λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:15 Δημιουργία 10/08/18, 10:12

Ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν οι ασιατικοί δείκτες στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω έντονων γεωπολιτικών ανησυχιών, στη «σκιά» της αναζωπύρωσης της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας μετά την επιβολή νέων αμερικανικών δασμών 25% σε κινεζικά αγαθά.

Την ίδια ώρα, περαιτέρω κλυδωνισμοί στα διεθνή ταμπλό προκαλούνται και από την ισχυρή κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας για την υπόθεση Σκριπάλ, η οποία οδήγησε στην επιβολή αμερικανικών κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε πτώση 1,3% παρά τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 0,9% μετά από τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 0,3%, ενώ ο Shenzhen Composite κερδίζει 0,2%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί 0,9% με τον τίτλο της Samsung να σημειώνει βουτιά άνω του 3% στον απόηχο της παρουσίασης του νέου Galaxy Note.

Ο Strait Times της Σιγκαπούρης χάνει 1,3%, ενώ ο Taiex στην Ταιβάν υποχωρεί σε ποσοστό 0,4%. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,3%.

Αν σου άρεσε κάνε