Λαγκάρντ και Όλι Ρεν ακούγονται για την προεδρία της ΕΚΤ

Λαγκάρντ και Όλι Ρεν ακούγονται για την προεδρία της ΕΚΤ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:29 Δημιουργία 28/08/18, 16:18

Σε λιγότερο από ένα χρόνο ο Μάριο Ντράγκι θα αποχωρήσει από τη θέση του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Ιταλό τραπεζίτη στην ηγεσία της Φρανκφούρτης συνεχίζονται αμείωτα.

Για την Τρίτη, ήταν η σειρά των Financial Times να καταπιαστούν με το ζήτημα, αναφέροντας πως μειώνονται οι πιθανότητες του προέδρου της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, για να αναλάβει την ΕΚΤ, καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θέλει άνθρωπο της εμπιστοσύνης στην Κομισιόν και όχι στην ευρωτράπεζα.

Οι FT αναφέρουν οκτώ ονόματα που ακούγονται για τη μετά-Ντράγκι εποχή, με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρώην Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Όλι Ρεν να είναι μεταξύ των επικρατέστερων.

Τα υπόλοιπα ονόματα είναι αυτά του Μπενουά Κερέ (μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ), του Άρντο Χάνσον (κεντρικού τραπεζίτη της Εσθονίας), του Κλας Κνοτ (κεντρικού τραπεζίτη της Ολλανδίας), του Φίλιπ Λέιν (κεντρικού τραπεζίτη της Ιρλανδίας), του Ερίκι Λικάνεν (κεντρικού τραπεζίτη της Φινλανδίας) και του Φρανσουά Βιλερουά (πρώην κεντρικού τραπεζίτη της Γαλλίας).

Αν σου άρεσε κάνε