Παράταση της θητείας για τον πρόεδρο της BoE

Παράταση της θητείας για τον πρόεδρο της BoE

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:58 Δημιουργία 11/09/18, 15:57

ως τον Ιανουάριο του 2020 θα παραμείνει στο τιμόνι της Τράπεζας της Αγγλίας ο Καναδός Μαρκ Κάρνι, ύστερα από αίτημα της ίδιας της βρετανικής κυβέρνησης, που φοβάται τις αλλαγές στην κεντρική τράπεζα, σε μία περίοδο, που θα επιχειρείται η μετάβαση στη μετά- Brexit εποχή.

Ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, επιβεβαίωσε σήμερα, Τρίτη, με δηλώσεις του στη Βουλή ότι ο κεντρικός τραπεζίτης, που είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί τον Ιούνιο του 2017, συμφώνησε να παρατείνει τη θητεία του προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της οικονομίας.

O ίδιος ο Κάρνι, αν και στο πρόσφατο σχετικά παρελθόν, είχε έλθει σε σύγκρουση με την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, εξαιτίας των δημόσιων παρεμβάσεων- προειδοποιήσεων για τον αντίκτυπο του Brexit, είχε αφήσει να εννοηθεί τις τελευταίες ημέρες πως εάν του ζητηθεί να παρατείνει την παραμονή του, θα απαντήσει θετικά.

Ο Χάμοντ ανακοίνωσε, εν τω μεταξύ, και τα σχέδιά του να δώσει τέλος στο πάγωμα του φόρου των καυσίμων. Ήταν μία πολιτική που κράτησε οχτώ έτη και στοίχισε στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τον Χάμοντ, περί τα 46 δισ. στερλίνες.

Αν σου άρεσε κάνε