«Τρέμουν» τον εμπορικό πόλεμο οι ασιατικοί δείκτες

«Τρέμουν» τον εμπορικό πόλεμο οι ασιατικοί δείκτες

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:46 Δημιουργία 12/09/18, 09:14

Στη «σκιά» του εμπορικού πολέμου εξακολουθούν να κινούνται τα διεθνή χρηματιστήρια, με τον παγκόσμιο δείκτη να κατρακυλά σε χαμηλό τριών εβδομάδων στις χθεσινές συναλλαγές.

«Κόκκινο» γράφουν την Τετάρτη οι ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές εστιάζουν στις αναφορές ότι η Κίνα θα επιδιώξει να ζητήσει άδεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για να επιβάλει δασμούς στις ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei υποχωρεί σε ποσοστό 0,3% στις 22.593,04 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρές απώλειες, διολισθαίνοντας σε νέα χαμηλά 14 μηνών καθώς οδεύει για την έκτη διαδοχική αρνητική συνεδρίαση.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει μικρά κέρδη 0,2% έπειτα από δύο διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις, με τον κλάδο της ενέργειας να δίνει ώθηση μετά το χθεσινό άλμα των τιμών του πετρελαίου. Ο δείκτης Shenzhen Composite κερδίζει επίσης 0,2%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,2%. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%, ενώ ο NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας χάνει 0,3%.

Απώλειες καταγράφουν και οι δείκτες σε Ταιβάν και Μαλαισία, ενώ στη Σιγκαπούρη ο Strait Times σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%.

Αν σου άρεσε κάνε