Ηχηρό «καμπανάκι» από τον διοικητή της BoE για τις συνέπειες ενός Βrexit χωρίς συμφωνία

Ηχηρό «καμπανάκι» από τον διοικητή της BoE για τις συνέπειες ενός Βrexit χωρίς συμφωνία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:02 Δημιουργία 14/09/18, 09:50

Το μήνυμα ότι ένα ενδεχόμενο Brexit χωρίς συμφωνία θα έφερνε αυξήσεις των επιτοκίων και μειώσεις στις τιμές των κατοικιών έστειλε στους υπουργούς της κυβέρνησης ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος, ο Carney συμμετείχε χθες στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου στο επίκεντρο βρέθηκε το plan B της Fed, σε περίπτωση μίας άτακτης εξόδου από την ΕΕ.

Ο ίδιος, λοιπόν, προειδοποίησε ότι ένα πιθανό Brexit χωρίς συμφωνία θα οδηγούσε σε πτώση της στερλίνας και σε άνοδο του πληθωρισμού.

Αυτό θα καθιστούσε πιο δύσκολη τη μείωση του κόστους δανεισμού για τη στήριξη της οικονομίας, όπως έκανε η BoE, μετά από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit το καλοκαίρι του 2016, ανέφεραν οι πηγές.

Ο Carney δήλωσε, επίσης, ότι μια έξοδος από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, θα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των τιμών των κατοικιών κατά περισσότερο από 35%, καθώς και την αύξηση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων.

Αν σου άρεσε κάνε